fasa banner

uk flag gr flag

  • ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟΥ
  • ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΣΥΣΦΙΞΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟΥ
  • ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  • ΤΟ ΜΕΛΙ ΩΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ
  • ΤΟ ΜΕΛΙ ΩΣ ΕΝΥΔΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ
  • ΛΟΣΙΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ
  • ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ

Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι με 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο γάλα. Απλώστε το μείγμα αυτό στο πρόσωπο και στον λαιμό, με ένα απαλό κυκλικό μασάζ. Αφήστε το 10 λεπτά της ώρας και μετά ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε 1 λίτρο ζεστού νερού. Για ξανθά μαλλιά προσθέστε χυμό 1/2 λεμονιού. Μετά το σαμπουάν, βρέξτε τα μαλλιά σας με το μείγμα αυτό. Μην τα ξεπλένετε, μόνο στεγνώστε τα κανονικά.

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι, ασπράδι από 1 ωμό αυγό και 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη. Ανακατεύοντάς τα, προσθέστε λίγο αλεύρι έως ότου το μείγμα να γίνει είδος κρέμας. Απλώστε την στο πρόσωπο και λαιμό, αφήστε την επί 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Αναμείξτε σε ένα μπολ 1 ροδάκινο λιωμένο, 3 κουταλιές της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Ανακατέψτε πολύ καλά έως ότου το μείγμα να γίνει είδος κρέμας. Απλώστε την στο πρόσωπο, στο λαιμό και γύρω από τα μάτια, αφήστε την επί 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Επιστημονικές μελέτες των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι το μέλι έχει σημαντικές φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθώντας στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Τα διάφορα χημικά παρασκευάσματα προστασίας από τον ήλιο συχνά ερεθίζουν το δέρμα. Γι' αυτό και οι μοναδικές φυσικές ιδιότητες που έχει το μέλι, το καθιστούν ιδανική λύση για τους ερευνητές που πειραματίζονται με διάφορα αντιοξειδωτικά, αντιερεθιστικά και ενυδατικά συστατικά στα καλλυντικά προστασίας από τον ήλιο.

Το μέλι αποτελεί έναν πολύ δραστικό παράγοντα για το δέρμα, αφού έλκει, απορροφά και διατηρεί νερό στα μόριά του. Αυτό το χαρακτηριστικό του το καθιστά πολύ σημαντικό για την ενυδάτωση του δέρματος, καθώς, όταν χρησιμοποιείται σε κάποια αναλογία σε καλλυντικά προϊόντα, αλλά και μόνο του, δίνει μοναδική φρεσκάδα στο πρόσωπο, διατηρώντας το ελαστικό και απαλό. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά. Επίσης, το μέλι είναι γνωστό ότι προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, γι' αυτό και θεωρείται το πλέον κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα, όπως αυτά των μωρών.

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και 1/4 του κουταλιού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στα χέρια, στους αγκώνες και οπουδήποτε άλλου νοιώθετε το δέρμα σας στεγνό. Αφήστε το 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Προσθέστε 1/4 της κούπας μέλι στο νερό της μπανιέρας σας και θα δείτε ότι το δέρμα σας θα πάρει ένα απαλό φυσικό άρωμα, θα γίνει λείο και δροσερό χωρίς την 'αγριάδα' που συνήθως προξενούν τα διάφορα σαπούνια.

 

 

symvoules omorfias

 
Essential SSL