fasa banner
uk flag gr flag

ΑΝΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

Το μέλι Ανθέων, με ελαφριά γεύση, υπέροχο άρωμα και ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα, συλλέγεται από μία μεγάλη ποικιλία αγριολούλουδων, εσπεριδοειδών και ανθέων τσαγιού από την ελληνική φύση. Είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό κλπ), ενώ περιέχει και υπολείμματα γύρης. Κρυσταλλώνει πιο γρήγορα από τα άλλα είδη μελιού, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε σάκχαρα. Φυσικά, ένα μέλι που κρυσταλλώνει γρηγορότερα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι υποδεέστερο. Ιδανικό για αντικατάσταση της ζάχαρης σε όλα τα αφεψήματα.

ΘΥΜΑΡΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το μέλι Θυμαριού , με έντονη γεύση, εξαιρετικό άρωμα και ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα, συλλέγεται από άνθη θυμαριού και μία μεγάλη ποικιλία βοτάνων της Αργολίδας. Θεωρείται ένα μέλι με μεγάλη διατροφική αξία, καθώς περιέχει αιθέριο έλαιο που το κυριότερο συστατικό του είναι η θυμόλη, η οποία έχει αντισηπτική δράση και υπήρξε φυσικός προκάτοχος των σύγχρονων αντιβιοτικών.  Το θυμαρίσιο μέλι αρχίζει να κρυσταλλώνει μετά τους 9 μήνες, αλλά η κρυστάλλωση μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά αν το μέλι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε θυμάρι, φτάνοντας ακόμα και τα 2 χρόνια. Ιδανικό και για μαγειρική.

ΠΕΥΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Το μέλι Πεύκου, με γεμάτη γεύση, παχύρρευστο, σχετικά άγλυκο λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε γλυκόζη, και ανοιχτό περλέ χρώμα, συλλέγεται από το μελίτωμα (βαμβακάδα) των πεύκων της βόρειας Εύβοιας. Κρυσταλλώνει σχετικά αργά, αφού η φυσική περιεκτικότητά του σε γλυκόζη είναι χαμηλή. Θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας, καθώς περιλαμβάνει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό κλπ).

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ & ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΠΙΝΔΟΥ

Το μέλι Βελανιδιάς & Καστανιάς, με έντονη, ελαφρώς πικρή γεύση, άρωμα κάστανου, και σκούρο χρώμα, συλλέγεται από άνθη καστανιάς και μελιτώματα βελανιδιάς από τα βουνά της Πίνδου. Είναι το μοναδικό μέλι που δημιουργείται με φυσική ανάμειξη του νέκταρ της καστανιάς και του μελιτώματος της βελανιδιάς, λόγω της ταυτόχρονης εμφάνισής και των δύο. Αργεί πολύ να κρυσταλλώσει, λόγω της χαμηλής του περιεκτικότητας σε γλυκόζη. Συνοδεύει εξαιρετικά το γιαούρτι για ένα ελαφρύ επιδόρπιο.

ΡΕΙΚΙ ΑΝΔΡΟΥ

Το μέλι Ερείκης, με έντονη γεύση, λεπτό άρωμα, κρεμώδη υφή, και περλέ χρώμα, συλλέγεται από άνθη του φυτού ρείκι που φύεται στα βουνά της Βόρειας Άνδρου. Θεωρείται από τα πιο σημαντικά μέλια, τόσο για την μέλισσα όσο και για τον άνθρωπο, λόγω της πλούσιας θρεπτικής του αξίας. Κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα (2 με 3 μήνες) λόγω της υψηλής φυσικής περιεκτικότητας του σε γλυκόζη, και γι’ αυτό δεν δύναται να αναμιχθεί με άλλα μέλια. Προτείνεται μία γεμάτη κουταλιά κάθε πρωί για ενέργεια.

ΕΛΑΤΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Το μέλι Ελάτης, με γεμάτη γεύση, εξαιρετικά παχύρευστο, άγλυκο, και με σχετικά σκούρο χρώμα, συλλέγεται από το μελίτωμα των ελάτων της Ορεινής Ναυπακτίας. Θεωρείται από τις σπανιότερες και ακριβότερες ποικιλίες μελιού, καθώς δεν κρυσταλλώνει σχεδόν ποτέ λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε γλυκόζη. Eίναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κλπ). Περιέχει βιταμίνες σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό. Προτείνεται μία γεμάτη κουταλιά κάθε πρωί για ενέργεια.

 
Essential SSL